DVANAESTI DEČIJI SAJAM 0D 1. DO 3. NOVEMBRA 2013

POČELE PRIJAVE ZA XIII DEČIJI SAJAM

Dragi naši prijatelji, posetioci i saradnici,

Približava se početak najveće dečije manifestacije u regionu. Od 25 - 27. aprila na Beogradskom sajmu ponovo Vas očekuju omiljeni dečiji junaci iz crtanih filmova, animatori, zabavljači, zatim zanimljiv i raznovrstan program na bini i sportskom terenu, nagradne igre, edukativne radionice i još dosta toga zanimljivog i interesantnog. Prijave izlagača za učešće na Dečijem sajmu su uveliko u toku.

Ovoga puta, pripremili smo i jednu specijalnu akciju u kojoj možete učestvovati i Vi i na taj način dati "svoj pečat" ovoj manifestaciji. Prvi put, ulicama na Dečijem sajmu biće dodeljena imena koja ćete Vi izabrati putem glasanja na našem sajtu www.decijisajam.rs , koje počinje 17.februara. Do tada, šaljite nam Vaše predloge i pomozite da izaberemo osam najboljih naziva ulica na Vašoj omiljenoj dečijoj manifestaciji.

Jesenji Campina puddis dečiji sajam, koji je održan u novembru mesecu posetilo je preko 30 hiljada ljudi, a manifestaciju je svečano otvorio dečiji pisac, Ljubivoje Ršumović. Mališani su, u toku sva tri dana, uživali u programu 12. Campina puddis dečijeg sajma. Pored velikog broja animatora koji su zabavljali decu, mališani su uživali i u pesmi i igri na bini, aktivnostima na sportskom terenu, druženju sa srpskim vitezovima iz Svibor saveza Srbije. I ovoga puta, deca su se družila sa Pažljivkom iz Agencije za bezbednost saobraćaja, ljudima iz Saveza za školski sport, a prvi put na sajmu mališani su uživali i sa Brankom Kockicom i njegovim Pužićima, zatim oduševila ih je i Vila Liftila koja se igrala sa njima na štandu JP Gradsko stambeno, a mnogi od njih čekali su u redu kako bi se slikali sa svojim omiljenim piscem, Ljubivojem Ršumovićem.
Svake godine veliku pažnju privuče Žandermerija, zatim Saobraćajna policija i Vatrogasna brigada, a tu su i veoma popularne nagradne igre poput Campina puddis fer play fudbalska lige, zatim baby puzijada, ples beba i druge.
Pored kompanija kao što su Becutan, Frikom, Campina i Pavlogal, na prošlom Dečijem sajmu sugrađanima su se predstavili sportski savezi, udruženja građana i državne institucije, kao što su Sportski savez Srbije, Unicef, Nurdor...

Oko 100 izlagača predstavilo je svoje proizvode kako za najmlađe tako i za celu porodicu, koje su roditelji mogli da kupe po znatno nižim cenama. Od svega po malo i sve na jednom mestu - tako se može opisati ukratko sajamska ponuda izlagača. Dečiji sajam podržan je od strane sledećih državnih institucija: Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu i Skupštine grada Beograda.


ANKETA
Da li ste zadovoljni programom na dečijem sajmu?
Da, odličan je 54.2%
Da, ali može da se popravi 37.5%
Ne 8.3%

Ukupno glasova: 637